Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen rondom Coronatests die Coronalab.eu en haar partners aanbieden voor Transavia reizigers. Voor vragen specifiek over uw bestemming verwijzen we u naar de betreffende landenpagina’s.

Cyprus

Griekenland

Madeira

Marokko

VAE

Testafspraak boeken

Voor wie geldt het actietarief van €95?

Het actietarief geldt alleen voor reizigers met een Transavia boekingsbevestiging.

De korting geldt dus niet voor reizigers die een vlucht geboekt hebben via onze partners en een Transavia vlucht hebben. Daarvoor geldt het normale tarief.

Moeten kinderen getest worden?

Ja, maar dit verschilt per land.

 • Griekenland: vanaf 10 jaar
 • Marokko: vanaf 11 jaar
 • Madeira: vanaf 12 jaar
 • Cyprus: vanaf 12 jaar
 • VAE: vanaf 12 jaar
Wanneer kan ik het beste de test doen?

Dit is altijd 1 of 2 dagen voor vertrek.

 • Vertrek maandag -> test op vrijdag of zaterdag
 • Vertrek dinsdag -> test op zaterdag of maandag
 • Vertrek woensdag -> test op maandag of dinsdag
 • Vertrek donderdag -> test op maandag of dinsdag
 • Vertrek vrijdag -> test op woensdag of donderdag
 • Vertrek zaterdag -> test op donderdag of vrijdag
 • Vertrek zondag -> test op vrijdag of zaterdag.
Wat als ik geen test kan of wil doen?

Als je om welke reden dan ook niet een verklaring kunt laten zien van een negatieve PCR test kun je niet afreizen naar het land met een dergelijke verplichting. Je loopt daarnaast het risico dat je in quarantaine wordt geplaatst.

Kan ik een testafspraak annuleren?

Ja, je kunt deze annuleren door een e-mail te sturen naar de locatie waar je geboekt hebt.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt in de kliniek betalen met PIN en Credit Card. Cash wordt slechts in beperkte mate geaccepteerd.

Hoe lang is de uitslag geldig?

Dit verschilt per land maar is tussen 48 uur en 72 uur.

Krijg ik bij de testuitslag een certificaat?

Ja, je krijgt van Coronalab een beveiligde e-mail met het PCR certificaat. Hierop staan je naam, geboortedatum, paspoort/ID-nummer, datum van de test en tijd van afgifte van het certificaat op vermeld. Het document wordt in het Engels opgesteld.

Dit document moet je meenemen op reis. Voor bv Griekenland moet je deze ook uploaden voor vertrek!

Ik kan de uitslag niet openen, wat moet ik doen?

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Over de test

Op welke manier wordt de test afgenomen?

De test wordt afgenomen middels een keelswab. De test duurt 3-5 minuten. Voor Marokko geldt een DUO-test. Daarbij is ook een serologietest nodig (bloedtest). Deze test duurt iets langer.

Wat wordt er getest?

Bij een Covid-19 PCR-test gebruiken wij een swab om te kijken of het COVID-19 virus in de neus- of keelholte zit. Dit bepaalt of je nu drager van het virus bent.

Bij een Covid-19 serologietest (bloedtest) bepalen we of je lichaam antilichamen heeft aangemaakt tegen het virus. Zo bepalen we of je het virus hebt doorgemaakt.

Hoe (snel) ontvang ik de uitslag?

Als je voor 11.00 test, ontvang je de uitslag dezelfde dag voor 23:59 uur.

Als je na 11.00 test, ontvang je de uitslag de volgende dag voor 23.59 uur

Ik heb een vraag over mijn test, wie moet ik bellen?

Je kunt je vraag het beste per e-mail stellen. Dan beantwoorden we deze zo spoedig mogelijk. Wil je iemand spreken, bel dan het nummer van de testlocatie.

Is de test goedgekeurd door het RIVM?

Ja, ons lab is door het RIVM goedgekeurd voor het verrichten van de COVID-19 PCR test. Hier vind je ons certificaat die door het RIVM is afgegeven.

Hoe betrouwbaar zijn de testresultaten?

Een COVID-19 test is altijd een momentopname. De test kan negatief uitslaan terwijl u het virus wel heeft. Daarnaast kan het gebeuren dat een test om technische redeneren niet slaag. We kunnen daarom geen 100% garantie geven.

Kan de COVID-19 test mislukken of een foutief resultaat geven?

Ja. In een aantal gevallen kan het voorkomen dat een test mislukt omdat er bijvoorbeeld te weinig virusmateriaal is afgenomen. Daarnaast is een PCR test een momentopname. Het kan zijn dat de test aangeeft dat u het virus niet heeft terwijl dat wel het geval is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u in de incubatietijd zit. De COVID-19 PCR en serologie test geven geen 100% garantie. Aan de uitslag van een test kunt u dan ook geen rechten ontlenen.

In welke taal is de test?

De uitslag is in het Engels. 

Persoonsgegevens en uitslag

Welke gegevens hebben jullie nodig voor het maken van een testafspraak

De voor- en achternaam zoals vermeld in uw paspoort, geboortedatum, paspoort of ID-nummer (geldig reisdocument), e-mailadres (voor de uitslag), mobiel telefoonnummer en je reisbestemming.

Waarvoor gebruiken jullie mijn gegevens en wat gebeurt er mee?

De gegevens staan op beveiligde servers die voldoen aan de eisen die aan ons gesteld worden. Je gegevens worden gebruikt om het PCR certificaat te maken. We hebben de mogelijkheid om contact met je op te nemen indien er belangrijke gegevens ontbreken. Daarnaast willen we je informeren bij een eventueel positieve uitslag. De gegevens worden 31 dagen na het maken van het PCR certificaat verwijderd.

Staat mijn paspoort of ID-nummer op de uitslag?

Ja, als je dit nummer bij de boeking van de testafspraak hebt ingevuld staat deze op het certificaat. Dit is ook verplicht voor bijvoorbeeld Griekenland.

Wat betekent een ‘negatief testresultaat’ voor mij?

Dat betekent dat er op het moment van testen geen COVID-19 is gedetecteerd. Dit geeft echter geen 100% garantie dat je het virus niet hebt omdat je in de incubatietijd kunt zitten.

Wat betekent een ‘positief testresultaat’ voor mij?

Dit betekent dat we op het moment van testen COVID-19 virus hebben gevonden. Indien je positief bent moet je per direct in quarantaine. Je wordt hierover gebeld en de arts van Coronalab zorgt ervoor dat de uitslag wordt gedeeld met de GGD en het RIVM. Dit is wettelijke verplicht.